Aproape jumătate din lemnul tăiat anual în România este tăiat ilegal. Vorbim de aproape 20 de milioane de metri cubi de lemn. Acest lucru se face cu complicitatea clanului care conduce țara. Multe dintre pădurile României au ajuns ilegal în proprietatea unor companii sau entități străine cu interese contrare celor ale poporului. Retrocedările ilegale reprezintă una dintre modalitățile prin care se pierde controlul asupra teritoriului național.
În timp ce fabricile austriece sunt alimentate cu lemn românesc, țăranul nu mai găsește lemn de foc și nu îl mai primește din pădure, așa cum se întâmpla de milenii. Avem nevoie de investitori serioși, indiferent dacă sunt români sau străini. Acești investitori nu trebuie însă să devină niște paraziți care doar extrag resursele țării, lăsând românii să se aleagă doar cu salarii mici și taxe furate de PSD și PNL.
Companiile austriece domină piața lemnului, o afacere de aproape 5 miliarde de euro. În loc să avem o distribuție echitabilă a bunăstării, avem câteva companii care controlează 80% din piață. Resursele țării trebuie exploatate în România. Din lemn trebuie să producem mobilă sau să exportăm produse fabricate din lemn.
Politizarea fondului forestier de către PSD și PNL a dus la situația de astăzi, în care pierdem anual mii de hectare de pădure fără a reîmpăduri într-un ritm corespunzător. Este nevoie ca aceste companii să fie obligate să își cultive resurse proprii de lemn și să nu mai tăiem pădurile decât în limitele acceptabile.