Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a șapte inculpați (trei oameni de afaceri și patru societăți comerciale), pentru săvârșirea unor infracțiuni de: folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, evaziune fiscală, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, (comise în forma autoratului, a complicității și a tentativei).
În contextul implementării unor proiecte ce vizau dezvoltarea și realizarea unor magazine virtuale, în perioada 2014 – 2015, unul dintre oamenii de afaceri, beneficiind de ajutorul celorlalți doi inculpați, ar fi depus la Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională mai multe documente falsificate (contracte, facturi, etc.), obținând în această manieră subvenții din fonduri europene și naționale în cuantum total de 1.015.087 lei.
Într-un alt caz, în care s-a încercat obținerea de fonduri în cuantum de 596.660 lei, cererea inculpatului a fost respinsă de la plată.
În perioada 2014-2018, același inculpat ar fi înregistrat în contabilitatea a două dintre societățile pe care le administra mai multe facturi false în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin deducerea nelegală a TVA-ului în cuantum total de 124.109 lei.
La data de 19 octombrie 2022, la locuința aceluiași inculpat, ar fi fost descoperite două arme neletale în condițiile în care inculpatul nu avea dreptul de a deține astfel de obiecte supuse autorizării.
Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale s-a constituit parte civilă în cauză.
În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brașov cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.