AUR nu va uita niciodată de eroii căzuți la datorie pe fronturile românești, care au plătit cu sângele lor prețul libertății. Armata reprezintă încă o amintire vie pentru mulți dintre noi, fiind considerată de cei care au trecut prin rândurile ei un formator de educație, civilizație și camaraderie.
Noi, cei de la AUR, susținem înzestrarea cu responsabilitate a Armatei, în contextul războaielor de la graniță, și ne asigurăm că prestigiul de care se bucură nu va mai fi pătat de dotarea precară cu care se confruntă în ultima vreme, în ciuda milioanelor de euro acordate pentru dotări care apar doar pe hârtie.
𝙂𝙡𝙤𝙧𝙞𝙚 𝙚𝙩𝙚𝙧𝙣𝙖̆ 𝙚𝙧𝙤𝙞𝙡𝙤𝙧 𝙥𝙖𝙩𝙧𝙞𝙚𝙞! 𝘾𝙞𝙣𝙨𝙩𝙚 𝙨̦𝙞 𝙧𝙚𝙘𝙪𝙣𝙤𝙨̦𝙩𝙞𝙣𝙩̦𝙖̆ 𝙤𝙨𝙩𝙖𝙨̦𝙞𝙡𝙤𝙧 𝙧𝙤𝙢𝙖̂𝙣𝙞! 𝘿𝙪𝙢𝙣𝙚𝙯𝙚𝙪 𝙨𝙖̆ 𝙗𝙞𝙣𝙚𝙘𝙪𝙫𝙖̂𝙣𝙩𝙚𝙯𝙚 𝙣𝙚𝙖𝙢𝙪𝙡 𝙧𝙤𝙢𝙖̂𝙣𝙚𝙨𝙘!
Ceremonii similare celor din Suceava au avut loc în principalele garnizoane din ţară, la Monumentele eroilor, precum şi la cimitire şi la monumente ale ostaşilor români din Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Federaţia Rusă, Polonia, Republica Moldova şi Ungaria, conform MApN.
Ziua Armatei Române este marcată anual în data de 25 octombrie, din anul 1959.
Data aleasă amintește de eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupaţia hortisto-fascistă, care s-a obţinut prin lupta eroică a peste 525.000 de militari angajaţi în luptă, între 23 august şi 25 octombrie 1944.
După eliberarea teritoriului naţional, la 25 octombrie 1944, Armata României a continuat să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa.
De Ziua Armatei este arborat Drapelul naţional la sediile instituţiilor militare, se ridică Marele Pavoaz la bordul navelor militare maritime şi fluviale şi sunt organizate ceremonii militare şi activităţi comemorative în garnizoanele din ţară, în teatrele de operaţii şi în ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai Apărării.