Potrivit medicului nutriționist dr. Mihaela Bilic, brânza de vaci este un aliment eficient în curele de slăbire și poate fi consumat în orice cantitate. Aceasta conține calciu, proteine și grăsimi cu efect antiobezitate, ceea ce ajută la creșterea randamentului dietei și la pierderea în greutate.
Un studiu realizat de cercetători englezi a demonstrat că utilizarea produselor lactate cu zer, precum brânza proaspătă, laptele bătut și urda, poate crește cu 30% eficacitatea unei diete de slăbire. Efectul se datorează conținutului de calciu, proteine și grăsimi din lapte.
Dr. Mihaela Bilic recomandă consumul de brânză proaspătă cu bastonașe de legume fără a limita cantitatea, indiferent de conținutul de grăsimi sau de denumirea acesteia.
Un alt secret dezvăluit de medic este legat de mestecat. Este recomandat să mâncăm încet și să mestecăm foarte bine, pentru a asigura o digestie optimă și pentru a ne ajuta să ne simțim mai sătui.
Este important să menționăm că fiecare persoană are nevoi și răspunsuri individuale la alimentație, iar consultarea unui specialist în nutriție este întotdeauna recomandată înainte de a adopta o dietă sau un regim alimentar.