Deputatul AUR Lilian Scripnic a luat atitudine față de cenzura practicată de Consiliul Național al Audiovizualului în cazul postului de televiziune Realitatea Plus, care a fost sancționat pentru că a difuzat un material video privind activitatea Caravanei medicale AUR. CNA a considerat în mod eronat că materialul este o formă de promovare politică și nu o mediatizare a unei acțiuni în folosul românilor, subliniază deputatul, revoltat de faptul că CNA propune inclusiv sancționarea spitalului mobil, ceea ce este o aberație din punct de vedere legal.
Într-o declarație politică, Lilian Scripnic amintește că, prin această acțiune – spitalul mobil, românii din toate colțurile țării, mai ales cei din mediul rural, au beneficiat de servicii medicale la care nu au acces, fie din lipsa infrastructurii medicale, fie din lipsa banilor.
„Demersul nostru este o formă de a atrage atenția asupra unei realități crunte din această țară, aceea că mulți oameni nu beneficiază îngrijirea medicală adecvată, așa cum scrie în Constituție, și asta nu din vina lor ci din neglijența statului român.
Singurul post de televiziune, Realitatea Plus, care a ales să difuzeze clipul prin care prezentăm turul nostru medical prin țară și părerea sinceră a oamenilor pe care îi întâlnim, a intrat în cel mai scurt timp sub lupa autorităților.
Ce nu înțelege CNA este faptul că noi ne dorim ca despre Spitalul Mobil să afle cât mai multă lume, nu prin prisma beneficiilor politice, ci pentru faptul că prin acest proiect dorim să facem bine cât mai multor români. Și acest lucru l-a înțeles și Realitatea Plus. Intenția CNA de a amenda nu doar postul de televiziune ci și Spitalul Mobil în sine este de-a dreptul revoltătoare și în afara legii. Cum este posibil ca ceva care se dorește a fi un beneficiu pentru români este analizat prin prisma încălcării regulilor audiovizuale?”, a spus deputatul.
Lilian Scripnic a amintit că AUR este singurul partid politic din România care a promis că nu va folosi banilor românilor în scopuri electorale, ci îi va direcționa către acitivității folositoare comunității. Având în vedere că prevederile legale nu au permis construirea unui spital modern, AUR a demarat Carava Medicală, care a ajuns în 17 județe, iar prin cabinetele medicale s-au efectuat peste 25.000 de consultații (7317 seturi de analize medicale complete, 6312 consultații cardiologice, 6548 de consultații oftalmologice, 4850 de ecografii și 713 consultații stomatologice) unui număr de 8500 de pacienți.